Header en logo Empelen & van dijk
slide1
slide1
slide2
slide2
Historie

Historie

Empelen van Dijk is in 1914 opgericht door de firmanten 'Empelen' en 'van Dijk'. Al ruim 100 jaar hebben wij ervaring op het gebied van tuinen, bedrijventerreinen en alles wat daarbij komt kijken. In 1935 is de heer Empelen uitgetreden. In de periode daarna, van 1935 tot 1943, hebben de drie zonen van de heer van Dijk het roer van hun vader overgenomen. Op hun beurt hebben twee neven het bedrijf weer voortgezet. Deze overnames mondde uiteindelijk uit in:

  • Intratuin Heemstede
  • Empelen & van Dijk groenvoorziening

De Zandvoortselaan in Heemstede is decennia lang de locatie van beide bedrijven geweest. Nadat het tuincentrum in 2002 is verhuisd (nu Intratuin Cruquius), heeft Empelen & Van Dijk sinds 2006 een nieuwe vestiging gevonden in Zandvoort.

In al die jaren is er veel veranderd. Vroeger reden de hoveniers met handkarren of bakfietsen naar de klanten toe. Hagen van 50 meter werden gewoon met de hand geknipt. Vandaag de dag zijn we in het bezit van moderne auto's en motorische apparatuur om alle werkzaamheden uit te voeren. Het afleveren van vakwerk is echter iets dat altijd hetzelfde is gebleven. Ons jubileumjaar van 2014 laat wel zien dat die kwaliteit al ruim 100 jaar erg wordt gewaardeerd.

De twee neven van Intratuin Heemstede en Empelen & van Dijk hebben ook hun stokje inmiddels al doorgegeven. En ja, wederom allebei aan hun eigen zonen. Dhr A. van Dijk zit nu met Intratuin in de Cruquius. Dhr N. van Dijk is nu eigenaar van Empelen & van Dijk. En hoewel het twee aparte bedrijven zijn, bestaat er nog altijd een samenwerking. Zo wordt bijvoorbeeld het terrein rondom Intratuin Cruquius al jaren door ons onderhouden én worden veel kwaliteitsproducten van Intratuin door Empelen & van Dijk gebruikt. Of beide bedrijven in de toekomst wéér worden overgenomen door nieuwe generaties van Dijk.........het zou kunnen!

 

 

Empelen & van Dijk logo
Empelen & van Dijk